Jako první si připravíme lák, ve kterém necháme kuřecí stehna přes noc marinovat. Vodu, nakrájenou větší cibuli, nadrcený česnek, ocet, cukr, worcestr, citronovou šťávu, pepř, sůl, chilli a kečup smícháme v hrnci a promícháme. Můžeme ochutnat a podle chuti přidat některou z uvedených surovin. Stehna na horní straně nařízneme a položíme do hrnce k láku. Překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do lednice až do doby přípravy.
Stehna vyjmeme a nálev přecedíme. Přecezenou cibulí a česnekem pokryjeme dno zapékací mísy, položíme stehna a vše zalijeme lákem a přidáme 1/4 másla.
Kuře pečeme asi hodinu při 230 °C. Prvních 20 minut pečeme bez víka, následně maso přikryjeme a na konci pečení zase odkryjeme, aby vznikla křupavá kůže.
Hotová kuřecí stehna á la Kanada podáváme s bramborem či kaší.