1-2 lžíce | cukr | |
1 ks | vejce | |
1-2 lžíce | solamyl | |
4 ks | chilli paprička | |
100 g | arašídy | |
600 g | kuřecí prsa | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
sójová omáčka | ||
mletý černý pepř | ||
rýžové víno |
Kuřecí maso nakrájíme na kousíčky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousíčky masa. Obalené maso necháme chvíli odležet. Chilli papričky bez semínek nasekáme a dáme do hrnečku se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně.
Na prudkém ohni rychle orestujeme kuřecí maso. Po chvíli přidáme arašídy a asi po 2 minutách zalijeme připravenou omáčkou. Kung-pao z kuřete dobře promícháme a chvíli povaříme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa. Kdyby byla omáčka moc řídká, přidáme trošku škrobu.
Kung-pao z kuřete ihned podáváme. Nejlépe chutná s rýží. Zdobíme nasekanou zelenou bylinkou.
Foto: Shutterstock.com
Rychlé jídlo z jedné pánve: Čína v 8 variacích
Rychlé a vděčné jídlo pro celou rodinu bez zbytečného nádobí a času stráveného u sporáku. Čína jako oblíbený pokrm, na který existuje nespočet receptů z vepřového, kuřecího i hovězího masa, lze však připravit i vegetariánskou verzi. Na přípravu nám postačí hluboká pánev.
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena