1 lžička | cukr | |
2 stroužky | česnek | |
1 ks | jarní cibulka | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
3 lžíce | kečup sladký | |
2 ks | kukuřičný klas | |
2 ks | malá chilli paprička | |
2 ks | sušená rajčata v oleji | |
2 lžíce | olej z nakládaných rajčat | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
vývar | ||
máslo | ||
olivový olej |
Máslo rozpustíme, přidáme kukuřice, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Papričky zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme na jemné nudličky. Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přimícháme papričky a rajčata, podlijeme 2 lžícemi oleje z rajčat a zahustíme sladkým kečupem. Podle potřeby přilijeme malé množství vývaru, krátce povaříme. Podle chuti osladíme a osolíme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku. Omáčku necháme přejít varem, odstavíme a vychladíme. Kukuřici dušenou na másle podáváme s pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť v malé mističce. Výbornou přílohou ke kukuřičnému klasu s pikantní omáčkou je opečený toastový chléb.
Malá žlutá zrníčka v sobě skrývají více, než se na první pohled zdá. Celá řada biologicky aktivních látek dohromady tvoří výživný koktejl pro naše zdraví, krásu i dobrou náladu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena