1 svazek | petrželka | |
1 svazek | majoránka | |
1 svazek | pažitka | |
1 svazek | tymián | |
8 ks | kukuřice | |
200 g | anglická slanina | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo |
Kukuřičné klasy očistíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut, poté je necháme okapat. Čerstvou pažitku, petrželku, tymián a majoránku omyjeme. Vždy 1 - 2 plátky slaniny obložíme bylinkami a pevně jimi kukuřice ovineme. Připevníme párátkem, potřeme máslem, osolíme, opepříme a položíme na gril. Kukuřice se slaninou a bylinkami grilujeme asi 10 minut, až je vše krásně zlatavé. Podáváme ihned jako skvělou chuťovku.
Foto: Shutterstock.com
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena