Stehýnka můžete zvolit jakákoliv, pečeme je s karotkou, hráškem a kedlubnou. Velice zdravý a nenáročný pokrm.
Hodnocení
2.9
/ 5 (642x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
0.5 hrnku
hrášek
- -
sůl
250 ml
vývar
- -
majoránka
1 ks
cibule
4 ks
karotka
1 ks
kedluben
- -
mletý pepř
- -
anglická slanina
4 ks
krůtí stehno
Postup přípravy
Stehna prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a opečeme ze všech stran na zbytku rozškvařené slaniny. Podlijeme vývarem a pod pokličkou pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. dopoloměkka. Přidáme cibuli a karotku nakrájenou na kolečka, hrášek a na kostičky nakrájenou kedlubnu. Pečeme již odkryté a maso přeléváme šťávou, aby udělalo kůrčičku.