Nejdříve si připravíme kaštanovou nádivku. Housky nakrájíme a namočíme do mléka. Pečené nebo vařené kaštany oloupeme a jemně usekáme. Změklé máslo utřeme se solí do pěny a postupně vmícháme vejce, usekané kaštany a vymačkané rozmělněné housky. Směs ochutíme solí, muškátovým květem, podle chuti přisladíme cukrem a zahustíme strouhanou houskou. Takto připravenou nádivku necháme asi 15 minut odležet.
Krůtí prso vcelku očistíme a nařízneme tak, aby vznikl obdélníkový plát. Maso přes potravinářskou fólii rozklepeme, potřeme sezamovým olejem, osolíme a střed poklademe kaštanovou nádivkou. Maso svineme do rolády a upevníme jehlami nebo kuchyňskou nití. Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.
Krůtí roládu s kaštanovou nádivkou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Výborně chutná i se sýrovým bramborovým pyré a zeleninovým salátem.