Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky nebo plátky. Pórek podélně nakrájíme na proužky, kterými plátky masa obtočíme, aby pórek na masu držel, můžeme ho přichytit párátkem.
Maso na pánvičce s rozpáleným olejem opečeme z obou stran a přendáme do pekáčku, v pánvi potom opečeme brambory i papriku a přidáme k masu.
Směs masa a zeleniny okořeníme provensálským kořením a v troubě pečeme asi půl hodiny. Ke konci můžeme zasypat strouhaným tvrdým sýrem a znovu na chvíli vložit do trouby, až je povrch zlatavý.
Krůtí prsa s paprikou rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát či sterilovanou zeleninu. ¨
Foto: Shutterstock.com