4 ks | krůtí prsa | |
směs | ||
---|---|---|
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | oregano | |
1 snítka | tymián | |
1 snítka | rozmarýn | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 špetka | pepř | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | olivový olej |
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, čerstvé bylinky nadrobno nasekáme.
Maso naklepeme rukou, osolíme, opepříme. Bylinky smícháme s česnekem a maso ve směsi pečlivě obalíme. Cibuli krátce zpěníme na malém množství olivového oleje., přidáme maso s bylinkami, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí..
Krůtí přírodní plátek s bylinkami podáváme nejlépe s rýží, oku i chuti zalahodí zeleninová obloha.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena