Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme je nejdřív na plátky a potom na proužky. Mladé cukety dobře omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na plátky tlusté asi 2 cm. Oloupaný česnek prolisujeme.
Z oleje, grapefruitové šťávy, pepře, bylinek a česneku umícháme marinádu, kterou smícháme s masem a cuketami, směs necháme asi 30 minut odpočinout.
Krůtí maso poté vložíme na rozpálenou pánev a opékáme asi 6 minut na horkém plameni, cukety přidáme později, potřebují trochu kratší tepelnou úpravu, aby zůstaly al dente. Krůtí maso s cuketami solíme až po dohotovení.
Krůtí maso s cuketami podáváme s libovolnou přílohou. Vhodná je rýže a brambory, případně jen přikusujeme čerstvé pečivo.
Foto: Shutterstock.com