Krůtí stehno očistíme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme 1 lžící mletého koriandru, 1,5 lžící mleté kurkumy a špetkou mletého chilli. Vše zakapeme olejem, promícháme a necháme asi 15 - 20 minut odležet. Mezitím si připravíme cizrnovou přílohu se špenátem. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát očistíme, cizrnu necháme okapat na sítku a očištěné chilli papričky jemně nasekáme. V hlubší pánvi na oleji zvolna necháme zesklovatět cibuli, česnek a nasekané chilli papričky. Pak přidáme koření (1/4 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mleté kurkumy a špetku mletého zázvoru), které necháme krátce zpěnit a vmícháme cizrnu. Vše podlijeme malým množstvím vývaru (asi 5 lžic) a necháme přejít varem, aby všechny chutě prolnuly. Dále na cizrnu vložíme špenát, který osolíme, opepříme a promícháme. Jakmile špenát zavadne, pánev odstavíme z tepla. Odležené kousky krůtího masa ponoříme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, ze všech stran opečeme dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat. Cizrnu se špenátem rozdělíme na porce, obložíme krůtími kousky na kurkumě a podáváme s vařeným bramborem nebo jen zeleninovým salátem a pečivem.
Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí
Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena