Krůta pečená s květákem, kedlubnami, mrkví a vínem je také jedno z těch zdravějších jídel.
Hodnocení
3.0
/ 5 (664x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
70 g
slanina
- -
olej
- -
sůl
- -
máslo
- -
petrželka
2 ks
cibule
2 dl
voda
150 g
karotka
150 g
kedluben
150 g
květák
- -
mletý pepř
0.5 ks
krůta
2 dl
bílé víno
Postup přípravy
Krůtu nasekáme na porce, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme krůtu, po obou stranách prudčeji opečeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání vodou dusíme v troubě téměř doměkka. Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a společně dodusíme doměkka, dochutíme. Na talíři krůtu zdobíme zeleninou a posypeme petrželkou. Podáváme s brambory nebo rýží.