1 špetka | sůl | |
10 dkg | máslo | |
1.2 l | mléko | |
2 ks | jablko | |
24 dkg | krupice | |
10 dkg | cukr krupice | |
5 dkg | cukr moučka | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
čokoláda na vaření |
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme krupicový cukr, jablka a opékáme, až cukr zkaramelizuje. Z trochu osoleného mléka a krupice uvaříme krupicovou kaši, podle chuti můžeme přisladit. Krupicovou kaši rozdělíme na talíře, poklademe jablky, posypeme cukrem a polijeme máslem. Před podáváním krupicovou kaši s plátky jablek posypeme strouhanou čokoládou. Takto připravenou krupicovou kaši budou milovat nejen děti!
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Jako za starých časů: Sladké domácí poháry 8x jinak
Sladké poháry kdysi nechyběly na žádné oslavě, byla to taková tradiční dezertní pochoutka, po které s chutí sáhly nejen děti. Pojďme si je dnes připomenout a kromě ovocné a zmrzlinové klasiky vyzkoušet i recepty v luxusním podání.
Autor:lumik
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena