1 hrnek | kroupy | |
4 hrnky | voda nebo zeleninový vývar | |
3 ks | předvařená vakuovaná řepa | |
1 balíček | uzené tofu | |
1 lžíce | rostliný olej | |
1 ks | cibule | |
3 stroužky | česnek | |
1 lžička | pepř a sůl | |
100 g | strouhaný parmazán |
Kroupy propláchneme a dáme vařit v poměru na 1 hrnek krup přidáme 4 hrnky vody. Kroupy vaříme v osolené vodě mírným varem zhruba 30 minut (do vypaření vody). Mezitím nakrájíme cibuli na menší kostičky, česnek na plátky a chvilku osmažíme na pánvi na oleji. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a orestujeme ho na cibulce dozlatova.
Následně nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme nahrubo předvařenou řepu a zamícháme jí do společně s uzeným tofu na pánvi a chvilku spolu vaříme. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Uvařené kroupy smícháme s řepovou směsí a takto připravené kroupoto podáváme posypané parmezánem a ozdobené snítkou rozmarýnu.
Kroupoto s červenou řepou podáváme jako lehké podzimní jídlo.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Červená řepa: Levná surovina chutná na desítky způsobů
Červená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena