500 g | vepřová krkovice bez kosti | |
marináda | ||
---|---|---|
1-2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | olej | |
2 lžíce | rybí omáčka | |
0.5 lžičky | čerstvě mletý černý pepř | |
1 lžička | mletá uzená paprika | |
0.5 lžičky | mletý sušený koriandr | |
podle potřeby | ||
máslo | ||
slanina uzená |
Méně tukem prorostlé maso z krkovičky očistíme a nakrájíme na plátky vysoké asi 2 cm. Plátky nebudeme naklepávat ani ochucovat. Chuť jim dodá marináda. Připravíme si marinádu. V misce promícháme rybí omáčku s čerstvě mletým černým pepřem, uzenou červenou mletou paprikou a sušeným koriandrem. Pak do směsi přidáme prolisovaný česnek a 1 lžíci oleje. Připravenou marinádou maso silně potřeme ze všech stran a necháme v chladu marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Gril rozpálíme, rošt potřeme uzenou slaninou a plátky masa na něm opékáme při střední teplotě z každé strany přibližně 8 minut. Ogrilovanou krkovici přendáme na mísu, poklademe hoblinkami másla, zakryjeme a necháme ještě asi 5 minut před servírováním odpočinout. Krkovičku na grilu podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou a pečivem.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena