1 ks | cibule | |
4 ks | uzené kuřecí stehno | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
omáčka | ||
700 ml | vývar | |
50 g | máslo | |
60 g | hladká mouka | |
200 ml | smetana na vaření | |
100 g | křen |
Uzená kuřecí stehna omyjeme a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí upečeme v troubě při 180 °C doměkka. Během pečení je podle potřeby podléváme vodou. Upečená uzená stehna uchováme na teple. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (asi 2 minuty) připravíme světlou jíšku. Pak přilijeme vývar, vše rozšleháme metličkou, 10 minut povaříme a vmícháme výpek z kuřete i s cibulí a smetanu. Omáčku opět přivedeme k varu a zvolna povaříme ještě dalších 10 minut. Pak přidáme čerstvý strouhaný křen a necháme asi 2 minuty probublávat. Horkou omáčku propasírujeme přes síto a podle chuti osladíme a osolíme. Pečená uzená stehna rozdělíme na porce, přelijeme křenovou omáčkou a podáváme s žemlovými knedlíčky jako hlavní chod.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena