Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Použít můžeme i koření na maso, které máme rádi. Takto připravené maso zakápneme olivovým olejem a necháme v lednici chvíli uležet.
Na pánvi rozpustíme 20 g másla a maso na něm pomalu opékáme.
Zatímco se připravuje maso, oloupeme cibuli a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. K cibuli přisypeme rýži a vše důkladně promícháme. Poté zalijeme vínem a chvíli povaříme. Rýži vaříme za neustálého míchání a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut.
Do hotové rýže vsypeme kuřecí maso, malou konzervu hrášku, kukuřice a nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí. Podle potřeby rizoto osolíme, opepříme.
Krémové rizoto s kuřecím masem můžeme při podávání posypat strouhaným sýrem.