80 g | máslo | |
1 lžička | tymián | |
1 hrnek | cuketa | |
70 g | parmazán | |
2 hrnky | zeleninový vývar | |
2 ks | jarní cibulka | |
1 hrnek | zelený hrášek | |
1.2 hrnku | rýže arborio | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Jarní cibulku (klidně i šalotku) očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na malé kostičky. Mladý hrášek vyloupáme. Tymián otrháme. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibulku dozlatova osmaneme. Vsypeme cuketu s hráškem a rýží a znovu 1 - 2 minuty za stálého míchání restujeme. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme tymián a za občasného promíchání vaříme do změknutí - cca 18 minut. Kdyby bylo vývaru málo, přidáme. Rizoto musí být krémové, ne suché. Na závěr odstavíme, vmícháme zbytek másla a jemně nastrouhaný parmazán. Krémové rizoto s cuketou a zeleným hráškem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena