1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
1 lžíce | olej | |
400 ml | passata | |
1 l | zeleninový vývar | |
1 hrst | bazalka | |
1 lžíce | parmazán | |
100 ml | rostlinná smetana | |
1 lžička | pepř a sůl | |
4 ks | mrkev | |
5 ks | rajčata | |
1 snítka | bobkový list |
1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce na rozehřátý olej přendáme připravenou cibuli a česnek necháme zesklovatět. Mezitím si očistíme mrkev, omyjeme rajčata a obojí nakrájíme na malé kousky. Poté vložíme do hrnce a chvíli restujeme společně s cibulkou. Poté zalijeme vývarem a rajčatovou pasattou, přidáme bobkový list a vaříme zhruba 25 minut. Poté vyndáme bobkový list, přidáme hrst nasekané bazalky a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
2. Polévku zalijeme rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a zhruba 5 minut ještě vaříme. Poté stáhneme ze sporáku a můžeme podávat.
3. Tomatová polévka výborně chutná posypaná parmezánem a s opečenou topinkou.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit: Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena