Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky.
Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně.
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech.
Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme.
Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut.
Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme.
Foto: Shutterstock.com