4 stroužky | česnek | |
350 ml | vývar | |
1 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 ks | bobkový list | |
1 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | kari koření | |
4-5 lžic | hrášek sterilovaný | |
350 ml | smetana na vaření | |
100 ml | bílé suché víno | |
1-2 lžíce | čerstvá pažitka | |
400 g | filé z pangasia | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kajenský pepř |
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Pangasiuse omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Hrášek necháme okapat. Na zahřátém oleji s máslem necháme zvolna zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme kari koření a jakmile zpění, přilijeme víno a vaříme asi 5 minut. Pak směs zalijeme vývarem a smetanou, přidáme bobkový list, sůl, kajenský pepř a vše přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme kousky ryby a za občasného míchání vaříme 12 - 15 minut. Jakmile bude ryba měkká, vmícháme okapaný hrášek a nasekanou čerstvou pažitku. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme, ale již nevaříme. Krémovou rybí polévku na kari rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.
Tradiční štědrovečerní polévka: Rybí, hrachová i kapustnice
Ani vánoční tabule se bez poctivé domácí polévky jednoduše neobejde. Co se vařívalo o svátcích kdysi a vaří se i dnes? Jakou polévku můžete na štědrovečerní tabuli připravit? Přinášíme vám 6 prověřených receptů, které rodinu rozhodně nezklamou.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena