500 g | matjesy v oleji | |
250 g | krémový sýr žervé | |
100 ml | majonéza | |
1 ks | chlebíčková veka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
mletý bílý pepř | ||
sůl | ||
citronová šťáva | ||
podle potřeby | ||
4 ks | vejce natvrdo | |
pažitka nasekaná | ||
na ozdobu | ||
hustá majonéza |
Ryby vyjmeme z olejového nálevu a necháme na sítku okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky a část odložíme stranou na ozdobu. Zbývající matjesy rozmělníme v kutru najemno. V míse důkladně rozetřeme krémový sýr spolu s majonézou dohladka a postupně vmícháme krém z ryby. Až nyní pomazánku podle chuti přisolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, důkladně promícháme a mecháme asi hodinu v chladu odležet.
Krémovou pomazánku ala losos mažeme na plátky veky nebo bagety, zdobíme půlkolečkem vejce uvařeným natvrdo, kouskem ryby a majonézou. Chlebíčky ozdobíme jemně nasekanou pažitkou a podáváme jako chuťovku.
Večírky a oslavy - překvapte pohoštěním
Ať už ve vašem obýváku pořádáte běžnou domácí oslavu, seznamovací večírek nebo jen posezení pro pár přátel, dejte si záležet kromě zábavy také na pohoštění. Hosté se k vám budou rádi vracet!
Užijte si posezení s přáteli: Tipy nejen na bruschettky a sendviče
Sluníčko konečně nabírá na síle a nastal čas, kdy si posezení na zahrádkách začínáme pořádně užívat. Ve chvílích, kdy si chceme spíše dopřávat přítomnost druhých a nestát jen u grilu či plotny, přichází na řadu recepty, které nepotřebují zdlouhavou přípravu. Připravte si jednoduché sendviče, bruschettky, ale i masové jednohubky.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena