100 g | máslo | |
1 dl | smetana | |
2 lžíce | hladká mouka | |
3 dl | drůbeží vývar | |
300 g | čerstvé hřiby | |
2 lžíce | sušené hřiby | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
pepř a sůl | ||
bouquet garni | ||
podle chuti | ||
jemné bylinky |
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem a dobře provaříme s částí sušených hub. Vaříme zvolna, postupně dochutíme solí, pepřem, přidáme koření boquet garni. V další nádobě orestujeme očištěné a nakrájené houby, na které scedíme provařený základ a jen lehce prohřejeme. Smetanu ochutíme lehce solí a nasekanými bylinkami a plníme do šlehačkové nádoby. Ze zbylých sušených hub připravíme v mixeru jemný pudr, který ještě prosejeme přes jemné sítko. Krémovou polévku ze sušených hříbků servírujeme v nahřátých šálcích s bylinkovou šlehanou smetanou a houbovým pudrem.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Jsou před námi první chladné dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena