2 lžíce | máslo | |
0.1 dl | smetana | |
2 lžíce | hladká mouka | |
0.2 kg | medvědí česnek | |
1 svazek | bouquet garni | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř |
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme drůbežím vývarem a důkladně provaříme bouquete garni. Polévku přecedíme, dochutíme, vložíme smetanu, máslo, medvědí česnek a rozmixujeme. Do hotové krémové polévky z medvědího česneku ještě vložíme před podáváním lžíci smetany pro zjemnění.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Medvědí česnek - sbíráme jarní bylinky
Při procházce přírodou můžete už brzy zaznamenat štiplavou vůni medvědího česneku. Neváhejte a přineste si domů minimálně plnou hrst zdraví.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena