2 lžíce | máslo | |
2 kostky | žervé | |
1 l | zeleninový vývar | |
2 ks | jarní cibulka | |
5 ks | červená řepa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
červený vinný ocet | ||
mletý barevný pepř |
Červenou řepu (středně velké kusy) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a najemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme cibulku a osmažíme. Přidáme řepu a také 1 - 2 minuty restujeme. Řepu osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka (cca 30 minut). Na závěr přidáme žervé bez příchuti, necháme projít varem a odstavíme. Polévku z červené řepy tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a vinným octem. Krémovou polévku z červené řepy podáváme horkou. Můžeme doplnit krutonky, případně jen dozdobit podle vlastní fantazie - kousky povařené řepy a bylinkou.
Typické biopotraviny - červená řepa
Všichni ji známe jako nakládanou přílohu. Pojďme se na řepu podívat trochu více zblízka a připravit z ní některý z chutných pokrmů.
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena