2 stroužky | česnek | |
500 ml | vývar | |
1 ks | brambory | |
200 ml | mléko | |
1 ks | cibule | |
200 g | bílé fazole | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Bílé fazole přes noc namočíme do studené vody a pak je v té samé vodě uvaříme doměkka. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Velkou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci necháme na oleji zpěnit cibulku s česnekem. Pak přidáme brambory a fazole, vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme zvolna asi 20 minut, dokud brambory nebudou měkké. Polévku rozmixujeme dohladka, zalijeme mlékem a podle potřeby naředíme vývarem. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme. Krémovou polévku z bílých fazolí rozdělíme na porce, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. Jemnou krémovou polévku můžeme podávat i jako večeři.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena