2-3 ks | mladá cuketa | |
1 ks | brambor | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžíce | pesto z medvědího česneku | |
100 ml | smetana na vaření | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl a pepř | ||
podle potřeby | ||
zeleninový vývar |
1. Připravíme si veškerou zeleninu. Cibuli s česnekem oloupeme, cuketu omyjeme, velký brambor oškrábeme.
2. Na rozpuštěném másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme na kostky nakrájený brambor a znovu osmahneme. Poté přidáme cuketu, osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka.
3. Cuketovou polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Nakonec dochutíme pestem z medvědího česneku a podle potřeby ještě osolíme a opepříme.
4. Krémovou cuketovou polévku podáváme s krutony, ale i samotná je velmi dobrá.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
Recept na pesto z medvědího česneku krok za krokem
Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem
Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena