Cizrnu propláchneme, zalijeme v misce vodou a necháme stát přes noc. Cizrna nabobtná a nebude potřebovat tak dlouhé vaření. Druhý den cizrnu slijeme, zalijeme ve velkém hrnci novou vodou, přidáme bobkový list a vaříme 45 minut téměř doměkka. Odstavíme z plamene a necháme stranou. V jiném hrnci rozpálíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s částí natě. Cibulku předtím samozřejmě dobře opláchneme od nečistot. Osmahlou cibuli zasypeme kari kořením, které se nám krásně rozvoní. Přidáme uvařenou cizrnu i s velkou částí vývaru, osolíme bylinkovou solí, přidáme namletý pepř a ještě asi 10 minut povaříme. Cizrnovou polévku poté rozmixujeme tyčovým mixérem společně s Lučinou či jiným podobným sýrem a dochutíme podle potřeby. Pokud by byla polévka příliš hustá, zředíme ji ještě zbylým vývarem. Máme-li rádi v krémových polévkách kousky, odebereme před mixováním jednu naběračku cizrnových kuliček, kterou poté do rozmixované polévky vrátíme. Krémovou cizrnovou polévku podáváme posypanou čerstvou či sušenou pažitkou. Tato polévka je opravdu sytá a není k ní potřeba přikusovat chléb apod.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena