Krémová bramborová česnečka s pažitkou se hodí nejen k obědu. Vyzkoušejte tento velmi snadný recept na polévku ze zbylé bramborové kaše se smetanou, česnekem a pažitkou. Budete překvapeni jak je jemná a výborně chutná se sýrovými toustíky.
400 g | bramborová kaše | |
1 lžíce | máslo | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 l | zeleninový vývar | |
2-3 stroužky | česnek | |
100 ml | sladká smetana 33% | |
1 hrst | pažitka nasekaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
mletý sušený česnek | ||
příloha | ||
3 ks | rohlík | |
100 g | sýr Eidam | |
1 ks | vejce (S) | |
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Tip: Polévku můžeme sevírovat i jako přesnídávku nebo lehkou večeři.
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena