1 balení | listové těsto (rozválený plát) | |
1 balení | čokoládový pudink | |
300 ml | sójové mléko alpro | |
1 balení | zakysaná smetana | |
1 balení | sezónní ovoce |
Z vyváleného listového těsta vykrojíme kolečka a dáme na dno muffinové formy. Ze zbytku těsta nařežeme plát na strany formy a vytvoříme tím košíček. Takto připravené košíčky dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C dozlatova.
Mezitím si připravíme náplň. Větší část mléka dáme do hrnce, přidáme třtinový cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek a nalijeme do vroucího mléka. Za stálého míchání uvaříme velmi hustý pudink. Pudink necháme vychladnout a poté do něj zašleháme celé balení zakysané smetany a vytvoříme jemný krém.
Krém přendáme do zdobícího sáčku a naplníme připravené košíčky. Košíčky ozdobíme ovocem a můžeme podávat.
Videorecept: Čokoládový fondant - sladká delikatesa, kterou na Valentýna ohromíte
Přemýšlíte, čím sladkým potěšit svou lásku na svatého Valentýna? Do svátku zamilovaných zbývá jen pár dní a my jsme si pro vás připravili jednoduchý videonávod pro všechny milovníky čokolády - čokoládový fondant. Na povrchu křupavý, uvnitř krásně tekutý a v celé své kráse prostě neodolatelný.
Recept na valentýnské čokoládové tartaletky krok za krokem
Čím potěšit svou drahou polovičku na Valentýna? Co třeba s láskou připravenými tartaletkami? Křehké máslové košíčky plněné lahodným čokoládovým krémem zaručeně potěší víc než na poslední chvíli zakoupená bonboniéra. Úspěch zaručen!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena