Žemle namočíme do studené vody. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Žloutek oddělíme od bílku.
Namočenou žemli vymačkáme, smícháme s cibulí, bílkem, mletým masem, hořčicí, osolíme a opepříme. Z hmoty tvoříme klopsy, které v osolené vodě vaříme 5 - 10 minut. Klopsy vyndáme a udržujeme teplé.
Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z klopsů. Vody postupně přilijeme asi 1/2 litru. Žloutek rozkvedláme s mlékem a lehce vmícháme do omáčky, která v tuto chvíli nesmí vařit! Kapary slijeme a přidáme do hotové omáčky. Dosolíme, dopepříme podle chuti.
Královské klopsy na talíři přeléváme omáčkou s kapary a jako přílohu podáváme vařené brambory.