5 stroužků | česnek | |
1.5 dl | olej | |
sůl | ||
1 ks | cibule | |
2 lžíce | hořčice | |
1 dl | voda | |
2 lžíce | kečup | |
1 dl | bílé víno | |
0.5 lžičky | pepř | |
1 lžička | paprika mletá | |
1 ks | většá králík |
Většího králíka naporcujeme, menšího necháme v celku. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Směs osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme marinovat nejméně do druhého dne (nebo i déle) v chladu.
Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.
Jako přílohu můžete použít cokoliv. Králičí maso je výborné například s bramborovou kaší. Zbytkem vína můžete zapít vydatný oběd.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena