Tohle byl oblíbený recept mého dědečka, když již musel sníst králíka.
Hodnocení
3.7
/ 5 (10x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
4 stroužky
česnek
4 ks
cibule
1 sklenka
hořčice plnotučná
500 g
králičí maso
podle potřeby
olej
masový vývar
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Králičí maso očistíme, omyjeme a osušené potřeme důkladně hořčicí a nasolíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na dno zapékací misky kápneme několik kapek oleje a rozetřeme. Na to poklademe cibuli s česnekem, navrstvíme králičí maso v hořčici.
Během pečení podléváme masovým vývarem a pečeme dozlatova.
Králíka pečeného na hořčici podáváme s bramborovým knedlíkem.