40 g | slanina | |
100 g | olej | |
2 ks | cibule | |
1 ks | králík | |
bobkový list | ||
nové koření | ||
2 dl | červené víno | |
1 lžíce | hladká mouka | |
pepř a sůl |
Králíka rozdělíme na porce. Pamatujeme přitom nato, že se maso speče a ubyde na objemu. Jednotlivé porce prosolíme a propepříme.
V hrnci osmahneme na oleji na jemné plátky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a porce králíka, které ze všech stran osmahneme.
Opečené maso oprášíme moukou, doplníme asi 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, zalijeme vínem a pečeme v troubě bez poklice doměkka. Během pečení podlijeme podle potřeby červeným vínem nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.
Nakonec omáčku zjemníme kouskem másla.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena