V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm rozmáčknutý česnek. Mrkev nakrájíme na tenké plátky a přihodíme k česneku, přidáme také půlku cibule v celku, jen pro jemnou chuť. Králičí nožky dáme do hrnce k zelenině, osolíme a opepříme a necháme zatáhnout. Na tenoučké plátky nakrájíme kousek fenyklu a přihodíme do hrnce, stejně tak na kostičky nakrájené rajče. Obsah hrnce zalijeme asi 1 dl bílého vína a necháme dusit pod pokličkou doměkka.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny torti a poté je smícháme s králičím masem a zeleninou. Dochutíme kapkou olivového oleje a malým kouskem másla. Nastrouháme parmazán a vše promícháme. Králíka na smetaně s těstovinami servírujeme zakápnuté olejem a zastrouhané parmazánem, ozdobíme snítkou z fenyklu.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
Tradiční český králík s brambory a řepou
Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena