Slaninu nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Králičí stehna omyjeme, osušíme, prošpikujeme a na másle ze všech stran opečeme dorůžova. Maso přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, vmícháme nakrájenou zeleninu, trochu cukru a vše orestujeme. Přendáme k masu, osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a vývarem a v předehřáté troubě upečeme doměkka. Králičí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Ze zeleniny odstraníme koření, podle potřeby přilijeme vývar a vše rozmixujeme v hladkou omáčku. Králičí stehna na jalovci podáváme se slaninovými knedlíčky, které chuť pokrmu výborně doplňují. Příprava knedlíčků: Cibuli a slaninu nakrájíme najemno. Petrželku jemně usekáme. Mléko prošleháme s vejcem, osolíme a opepříme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Na rozškvařené slanině orestujeme cibuli a kostičky housky dozlatova. Vychladlé přelijeme mlékem, necháme řádně vsáknout. Přidáme, mouku, bylinky, sůl, zázvor a vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama tvoříme knedlíčky. Slaninové knedlíčky vaříme zvolna v mírně vroucí vodě 7 - 10 minut.
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
Tradiční český králík s brambory a řepou
Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena