Vaření.czReceptyKráličí maso na olivách s rozmarýnovými brambory
1 fotografie
Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory
Králičí maso dušené na vínu se šalvějí a olivami - vhodné i pro slavnostnější příležitost. Králičí maso na olivách s rozmarýnovými brambory ocení gurmáni z rodiny, ale i přátelé.
Hodnocení
3.9
/ 5 (195x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Sůl
Cibule1 ks
Rozmarýn
Šalvěj
Bílé víno100 ml
Černé olivy100 g
Mletý černý pepř
Olivový olej
Králičí maso
Brambory
Postup přípravy
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, posypeme nasekaným rozmarýnem a na troše olivového oleje v troubě upečeme.
Na velké pánvi necháme na olivovém oleji zpěnit nadrobno nakrájený česnek a cibuli, poté přidáme šalvěj a rozmarýn.
Po chvíli přidáme na pánev králičí maso nakrájené na kousky, osolíme a osmahneme dorůžova.
Podlijeme vínem a za stálého míchání dusíme zakryté asi 30 minut.
Pak přidáme černé olivy, nejlépe vypeckované, můžeme podlít i trochou teplé vody. Dusíme, dokud není maso měkké a šťáva hustá.