Velmi syté, vynikající hlavní jídlo, které výborně chutná s čerstvou zeleninou.
Hodnocení
3.3
/ 5 (146x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
1.5 dl
olej
0.5 lžičky
sůl
4 ks
vejce
2 lžíce
máslo
4 plátky
chléb
200 g
strouhaný sýr
2 lžičky
mletý kmín
400 g
čerstvé žampiony
Postup přípravy
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a na másle podusíme s mletým kmínem. V případě potřeby podlijeme vodou.
Na pánvi na rozpáleném oleji opečeme chleba dozlatova a položíme na ubrousek na odsátí přebytečného tuku.
Vejce rozšleháme se solí a nalijeme na měkké houby. Ve chvíli, kdy ztuhnou odstavíme.
Houbovou směs rozložíme na připravené topinky, posypeme sýrem a dáme zapéct, aby se sýr trošku roztekl a podáváme.