1 ks | ledový salát | |
1 ks | červená řepa | |
200 g | kozí sýr | |
1 balíček | želatina v prášku | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
2 lžičky | balzamikový krém | |
zálivka | ||
4 lžíce | voda | |
1 lžička | cukr moučka | |
1 lžíce | olivový olej | |
2 lžičky | citronová šťáva |
1. Připravíme si řepné želé. Velkou červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a v osololené vodě uvaříme doměkka.
2. Mezitím necháme nabobtnat želatinu ve 150 ml vlažné vody. Měkkou řepu tyčovým mixerem rozmělníme dohladka, ochutíme balzamikovým krémem, solí, pepřem a cukrem a vmícháme nabobtnalou želatinu. Vše důkladně promícháme a naplníme do formiček nebo bonbonových košíčků ve velikosti sýrových koleček a necháme ztuhnout.
3. Na salátovou zálivku prošleháme vodu s olejem, citronovou šťávou a cukrem.
4. Ledový salát očistíme, rozdělíme na listy, které podle potřeby překrájíme na kousky a promícháme se zálivkou. Ochucený salát rozdělíme na talířky, poklademe kousky kozího sýru s řepným želé a ihned podáváme.
Červená řepa: Levná surovina chutná na desítky způsobů
Červená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
Zachraňte situaci: Rychlé pohoštění pro nečekané návštěvy
Zazvoní-li u vás doma nečekaná návštěva a nemáte jí co nabídnout, nezoufejte. Zde je pár tipů na sladké i slané rychlovky, které jsou do hodiny hotové a nepotřebujete k nim žádné speciální ingredience.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena