Výborný a jednoduchý recept, zvláště pro milovníky cibule.
Hodnocení
4.2
/ 5 (17x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Cibule5 ks
Sýr30 dkg
Smetana ke šlehání250 ml
Kotlety4 plátky
Postup přípravy
Velké cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotlety podle potřeby očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme.
Do nevymazaného pekáče rozložíme cibuli. Na ni rozložíme kotlety a zasypeme je sýrem. Vše zalijeme smetanou ke šlehání nebo zakysanou smetanou smíchanou s trochou mléka.
Kovářské kotlety vložíme to předehřáté trouby asi na 150 - 170 °C a pečeme asi hodinu.
Hotové kovářské kotlety podáváme s brambory.
Okořeněné, naklepané kotletky "předsmahnu" na pánvi a pak je dám do pekáčku s cibulí, na ně pokladu na kolečka nakrájené brambory, jemně posypu granulovaným česnekem, vše zaliju šlehačkou a před dopečením posypu strouhaným sýrem. Velká dobrůtka!