1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
4 lžíce | máslo | |
1-2 lžíce | ocet | |
0.5 l | mléko | |
1 ks | cibule | |
0.5 l | voda | |
3-4 lžíce | cukr krupice | |
1 kelímek | kysaná smetana | |
4-5 lžic | hladká mouka | |
250 g | nakládaný kopr |
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a upražíme jíšku. Pak pomalu a za stálého míchání přidáváme studenou vodu, nakonec mléko a osolíme. Mícháním dosáhneme hladké omáčky. Do omáčky vsypeme nakrájený kopr a promícháme. Ochutíme nálevem nebo octem a cukrem. Před dokončením přidáme kysanou smetanu a rozmíchané vajíčko ve lžíci mléka nebo vody. Koprovku podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem a vařeným vajíčkem.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena