Tradiční pokrmy či obecně jídlo jsou významnými tématy mnohých festivalů a slavností, které probíhají v Jižním Tyrolsku po celý rok. Oblíbenou pochoutkou na farmách Roter Hahn jsou kopřivové knedlíčky, které se skvěle hodí například k jehněčí pečeni. Zkuste tento originální recept i vy!
300 g | pečivo | |
0.2 l | mléko | |
300 g | kopřiva | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | mouka | |
2 stroužky | česnek | |
40 g | máslo | |
40 g | parmazán | |
4 ks | vejce | |
60 g | hnědé máslo | |
sůl | ||
čerstvě mletý pepř |
Pečivo určené na knedlíky namočíme do mléka. Nasbírané mladé kopřivy omyjeme, blanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme na jemno. Kopřivy poté smíchámem s pečivem. Najemno nakrájíme také oloupanou cibuli a česnek a společně podusíme na másle. Poté přidáme pečivo s vejci, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Celou hmotu dobře prohněteme. Nakonec přidáme trochu mouky.
Z připravené hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Uvařené kopřivové knedlíčky scedíme, necháme okapat a poté na talíři posypeme parmazánem.
Kopřivové knedlíčky servírujeme s povoleným hnědým máslem. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
Sběr kopřiv: Na čaj, špenát i kopřivovou polévku
Nastal čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena