1 lžíce | olej | |
3-4 ks | vejce | |
2 hrstě | kopřiva | |
2 ks | jarní cibulka | |
1 hrst | uzené tofu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak uzené tofu nakrájíme na malé kostičky. Na oleji cibuli s tofu dozlatova osmahneme. Mladé kopřivy omyjeme a na drobněji pokrájíme. Kopřivy přidáme k cibulce a tofu a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud vejce dostatečně neztuhnou (jako na klasickou smaženici). Kopřivovou smaženici rozdělíme na talíře a ihned podáváme s čerstvým chlebem.
Vsaďte na klasiku: Velikonoční nádivka s kopřivami krok za krokem
Je nejvyšší čas začít se připravovat na Velikonoce a poohlédnout se po receptech na tradiční velikonoční pochoutky. Začneme velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem.
Kopřiva dvoudomá - léčivá rostlina, ne plevel
Léčivé rostliny jsou nejstarší a zároveň nejmodernější léčivé prostředky pro člověka i zvířata. Kopřivu dvoudomou mnozí z nás považují za nepříjemný plevel, ale bylinkáři na ni nedají dopustit. Již za druhé světové války si vojáci obkládali rány lístky kopřiv, aby chlorofyl v nich obsažený urychlil jejich hojení.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena