Z uvedených surovin zaděláme vláčné těsto jako na vdolky a necháme je vykynout.
Na náplň si připravíme: 500g cukrové řepy, 100g mletého máku, na špičku nože mletého hřebíčku a mleté skořice, 1/8l vody.
Řepu jemně nastrouháme, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Přidáme umletý mák a společně ještě asi 10 minut podusíme. Náplň musí být hodně hustá. Hotovou náplň okořeníme a necháme vychladnout.
Z vykynutého těsta vykrajujeme stejně velké kousky, naplníme je nádivkou a upravíme z nich malé bochánky. Na pomaštěném plechu je necháme vykynout, potřeme je rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je upečeme dozlatova.
Kolínské řepánky podáváme podle chuti.
Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky
Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.
Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem
Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena