0.3 kg | hladká mouka | |
0.3 kg | polohrubá mouka | |
1 špetka | sůl | |
150 g | máslo | |
150 g | sádlo | |
1 kostka | droždí | |
2 lžíce | cukr | |
8 lžic | mléko | |
2 ks | vejce | |
náplň | ||
---|---|---|
undefined | tvaroh | |
náplň 3 | ||
undefined | mák | |
náplň 2 | ||
undefined | povidla | |
náplň 1 | ||
undefined | ořechy |
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk, vejce, přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny odpočinout v ledničce.
Z těsta rozválíme plát, radýlkem nakrájíme na čtverečky, plníme námi zvolenou náplní (povidla, mák, ořechy, tvaroh), potřeme pomocí mašlovačky vajíčkem a pečeme na 180 °C cca 20 minut.
Koláčky po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem s rumem a můžeme podávat. Nezapomeneme pocukrovat. Ke kávičce i čaji jsou naprosto ideální.
Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem
Valašské frgály jsou tradiční velké koláče. Jejich cena bývá v obchodech přehnaně vysoká, proto se je podle FOTORECEPTU naučíme připravovat doma.
Autor:Ludmila Koutenská
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena