2 ks | vejce | |
150 g | máslo | |
50-70 ml | smetana | |
2-3 ks | hruška | |
200 g | polohrubá mouka | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
150 g | třtinový cukr | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka |
Omyté hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Mouku prosejeme s páškem do pečiva. V míse utřeme změklé máslo se třinovým cukrem do pěny a postupně přidáme jedno vejce po druhém. Potom přidáme mouku a smetanu a vymícháme řidší těsto, které rozprostřeme do koláčové formy a poklademe hruškami. Koláč s hruškami pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Vychladlý koláč s hruškami rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Podle chuti můžeme pocukrovat.
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena