Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva, cukr i kokos a promícháme. Vysypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a kolem nakrájíme rozměklý tuk. Čistýma rukama z ingrediencí vypracujeme nelepivé kokosové těsto, které dáme do chladna na 30 minut "rozležet".
Studené těsto si rozdělíme asi na 40 - 50 kousků, záleží na velikosti, a z každého kousku vytvoříme váleček, který vytvarujeme do rohlíčku. Kousky můžeme také lehce obalit v cukru, vtlačit do formičky a vyklopit.
Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut na 175 °C. Kokosové rohlíčky necháme na plechu vychladnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a rohlíčky v ní z poloviny máčíme. Kokosové rohlíčky v čokoládě necháme zatuhnout.