Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva (rovná lžička), přidáme tuk s kokosem a uděláme drobenku. Necháme asi 2 hodiny v chladu, aby těsto dobře ztuhlo.
Připravíme si formičky, které nemastíme ani nevysypáváme. Do každé formičky namačkáme těsto tak, aby nebyly plné - těsto se totiž nafoukne a uvnitř bude duté.
Naplněné formičky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C zhruba 10 minut dozlatova. Kokosové rohlíčky z formiček opatrně vyklepneme a necháme vychladnout.
Na polevu rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem a růžky rohlíčku v ní namáčíme. Hotové kokosové rohlíčky necháme 3 - 4 dny odležet.
Z uvedeného receptu je asi 35 kousků cukroví.