4 ks | bílek | |
160 g | cukr moučka | |
160 g | strouhaný kokos | |
0.5 ks | citronová šťáva | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
máslo na vymazání formy |
-> Neodolatelné kokosky: od klasických receptů po netradiční
!TIP k pečení
Možná i vám se při pečení kokosek stalo, že nedržely tvar a při pečení se roztékaly. Právě nižší množství cukru může vést k příliš měkkému sněhu, který v troubě neudrží tvar kokosek.
-> Cukroví bez másla aneb Jaké cukrovi připravit na vánoční stůl
!TIP k servírování
Upečené kokosky podáváme vychladlé s ostatním vánočním cukrovím. Pokud máme rádi čokoládu, můžeme je ještě cik cak dozdobit čokoládovou polevou nebo je do čokolády namočit.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Vánoční kokosové tyčinky v čokoládě krok za krokem
Vynikající extra kokosové bonbonky, které si můžete pověsit na vánoční stromeček, ale klidně si je dát jen tak na chuť. Recept je snadný na přípravu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena