Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku omyjeme pod tekoucí studenou vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit, rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a přidáme špetku soli. Nakrájené rohlíky zalijeme vroucím mlékem se sádlem a zamícháme. Vejce rozšleháme a nalijeme do mísy na knedlíky. Posypeme sekanými bylinkami a poprášíme 1 lžičkou polohrubé mouky. Rukou zpracujeme těsto a vytvarujeme 8 - 10 kulatých knedlíků
Do hrnce dáme vařit vodu a jakmile začne vařit, tak jí osolíme 1 lžičkou soli. Odpočinuté knedlíky trochu v dlaních opět zakulatíme a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme mírně necelých 5 minut. Uvařené vyjmeme z vody děrovanou lžící, dáme na talř a ihned podáváme.
Knedlíky z rohlíků s bylinkami podáváme jako přílohu k pečenému masu se zelím, nebo ke guláši. Můžeme podávat jenom se zelím politým smaženou cibulkou.