1 ks | cibule | |
300 g | špenát | |
20 dkg | špek | |
20 dkg | uzené | |
těsto | ||
---|---|---|
5 ks | vejce | |
125 g | mozzarella | |
2 lžíce | psyllium |
Na knedlíky používám grusetkove těsto - 5 vajec (ideálně od šťastných slepiček), 1 mozzarella a 2 lžíce psyllia. Vše rozmixujeme dohladka. Vymyslela jsem variantu na sladko s meruňkami a představuji i slanou variantu. Potřebujeme náplň z uzeného a špeku, aby to dobře drželo, použijeme ještě špenát.
Začneme škvařit špek, přidáme nakrájenou velkou cibuli a na závěr kousky uzeného. Když máme vše pěkně opečené, přidáme špenát a dusíme doměkka. Na závěr polovinu směsi rozmixujeme a spojíme se zbytkem směsi. Tím se vytvoří náplň, která dobře drží tvar.
Připravíme si plech vyložený pečícím papírem a na něm tvoříme kulaté hromádky masové směsi se špenátem a na ně navršíme těsto tak, aby byla celá směs obklopena těstem. Naplněné knedlíky pečeme na 170 °C 5 - 7 minut.
Upečené knedlíky poté servirujeme na dušeném kysaném zelí se špekem.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Autor:5jideldenne
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena